Hypotheken

Algemeen

Welke keuzes kan ik maken

Bij het afsluiten van een hypotheek moet je veel keuzes maken. Onder andere over het product en de aanbieder. Hieronder meer informatie over de keuzes.

Wil ik aflossen? En hoe los ik af? 

Je kunt een hypotheek afsluiten waarbij je iedere maand aflost. Maar er zijn ook hypotheken waarbij je niet hoeft af te lossen, of maar een deel hoeft af te lossen. Er zijn drie mogelijkheden.

Je kunt:

Niet aflossen; aflossingsvrij 

Geld opzij zetten om na looptijd af te lossen 

Maandelijks aflossen; aflossen tijdens looptijd

Vaste of variabele rente? 

Bij hypotheken kun je kiezen uit een variabele rente of een vaste rente. Je kunt je lening opdelen en voor een deel kiezen voor een vaste rente en voor een ander deel kiezen voor een variabele rente.

Financiële Bijsluiter

 De meeste hypotheken hebben een Financiële Bijsluiter. De Financiële Bijsluiter ziet er voor alle producten hetzelfde uit, dus je kan er makkelijk hypotheken mee vergelijken. De aanbieder of tussenpersoon moet je de Financiële Bijsluiter geven als je er om vraagt en de FB moet op de website staan. 

Tegen welke risico's wil ik mij verzekeren?

Bij de meeste hypotheekvormen zijn bepaalde verzekeringen een absolute voorwaarde, maar niet alle verzekeringen heeft u altijd nodig. Welke verzekeringen voor u belangrijk zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Controleer jouw aanbieder

Om hypotheken te verstrekken of te adviseren over een hypotheek, is een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten verplicht. Op de website van de AFM kan je vinden wie er een vergunning hebben. 

Hoe herken je een goede adviseur? 

Wanneer je een hypotheek gaat afsluiten kun je advies inwinnen bij een verstrekker zelf of bij een tussenpersoon van hypotheken.

www.hypotass.nl/contact/contact.php

Wilt u nadere informatie? Neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier >>>