Geld lenen
Spaarkrediet

Een spaarkrediet is een speciale vorm van Doorlopend Krediet. Gedurende de looptijd lost u niets af; u betaalt dus alleen rente. Om de lening na langere tijd, bijvoorbeeld na 15 jaar, toch te kunnen aflossen, spaart u het geleende bedrag bijeen door middel van een spaarplan (in de vorm van een levensverzekering). Deze leenvorm kenmerkt zich door een lage maandlast en een optimaal gebruik van fiscale mogelijkheden.

Hoe werkt een spaarkrediet?
Bij het sluiten van de lening spreekt u een kredietlimiet af; dat is het bedrag dat u in totaal kunt opnemen. Vervolgens kunt u met een opnameformulier elk gewenst bedrag opnemen, zolang u de overeengekomen limiet niet overschrijdt. Zodra u heeft opgenomen, wordt automatisch elke maand alleen rente van uw rekening afgeschreven. Natuurlijk betaalt u uitsluitend rente over het door u opgenomen saldo van het spaarkrediet. Naast de rente betaalt u een spaarpremie voor de verzekering. Daarmee spaart u op een fiscaal slimme manier de aflossing van uw lening bij elkaar. Uw totale maandlast blijft lager dan bijvoorbeeld bij een gewoon Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening.

Na hoeveel tijd is de lening afgelost?
Het uitgangspunt is dat u op een spaarkrediet niets aflost. Aflossen gebeurt pas na 5, 10 of 15 jaar, in één keer èn belastingvrij uit het spaarplan. Tussentijds incidenteel extra aflossen mag, maar hoeft niet. Bij aflossing wordt vanzelfsprekend het bedrag dat u schuldig bent kleiner en uw reserve groter. Wat u heeft afgelost, kunt u ook weer opnemen, zolang u uw kredietlimiet niet overschrijdt.


Wilt u nadere informatie? Neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier >>>